Знакови лица от БСП с важна визита в Берлин

Петър Витанов, Крум Зарков и Надя Клисурска разговаряха с германски политици

Знакови лица от БСП с важна визита в Берлин | StandartNews.com

 

„Срещите ни в Берлин са доказателство, че усилията ни за оздравяване на БСП, а оттам и на левицата, се забелязват не само у нас, а и в Европа. Европейските социалдемократи подкрепят вижданията и борбата ни за прогресивна Българска социалистическа партия, която да привлича и да печели“, коментира ръководителят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент  Петър Витанов, който заедно с народния представител  Крум Зарков и бившия заместник-министър на труда  Надя Клисурска бяха на тридневно посещение в Берлин.

По време на визитата те проведоха важни срещи с германски политици, депутати от Бундестага, представители на фондация „Фридрих Еберт“ и Прогресивния алианс.

Тримата разговаряха с Майкъл Рот, председател на Комисията по външни работи в Бундестага. Рот е депутат от 1998 г., а в периода 2013-2021 година е министър по Европейските въпроси.

Преди това българските социалисти се срещнаха с Кристиан Петри, член на Комисията по външни работи, Франк Швабе, председател на Комисията за човешки права и хуманитарна помощ, Аксел Шефер, член на Комисията по европейски въпроси и Нилс Шмид, и четиримата представители на управляващата Германска социалдемократическа партия в Бундестага.

Витанов, Зарков и Клисурска разговаряха и с международния секретар на Германската социалдемократическа партия (SPD) Филип Финк.

По време на посещението в Берлин българските социалисти обмениха опит с Матиас Йобелиус, ръководител на Департамента за Европейския съюз и Северна Америка във фондация "Фридрих Еберт“.  

„Неразбираемо е защо БСП се самоизолира от околния свят и отказва да влияе върху неговото развитие. Не е страшно да говориш с приятели и партньори, дори когато има различия. Всъщност повече разговори и контакти биха предотвратили много от тези различия. Затова се разбрахме с ГСДП и с помощта на фондация „Фридрих Еберт“ да организираме много общи инициативи в България и Германия“, заявиха тримата социалисти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай