Жега около Цветанов, той поздравява кабинета

Замина за Вашингтон, пише постове във фейсбук

Жега около Цветанов, той поздравява кабинета | StandartNews.com
  • Замина за Вашингтон, пише постове във фейсбук

Жегата около Цветан Цветанов става все по-голяма. След оставката на Цецка Цачева и приемането й от премиера Борисов социалните мрежи завряха от въпроса какво ще прави лидерът на ГЕРБ с дясната си ръка. В сагата с купените от видни ГЕРБаджии апартаменти на занижени земи случаят „Цветанов” е най-скандален. Той е взел апартамента на целия последен етаж в сграда „Летера” на фирма „Артекс” за малко над 600 евро на квадратен метър, при положение, че цените в Къщата на буквите и в квартала започват от 2 600 евро. Отделно над Цветанов тегнат съмнения, че е инициирал законова поправка в полза на „Артекс”, за да може фирмата да продължи работата си по небостъргача „Златен век” в „Лозенец” срещу хотел „Маринела”. Ще има промени и около Цветанов, прогнозира по-рано днес лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Хората, замесени в тази публична драма с апартаментите, няма да останат без последствия , коментира и политическият анализатор Георги Харизанов. Оставката на Цачева е сигнал, че Цветанов е следващият, заяви и Румен Гечев от БСП.

Въпреки очакванията, че днес ще има среща между Борисов и Цветанов, вторият човек в ГЕРБ отлетя за САЩ, от където няколко пъти се обади с постове във фейсбук. С първия от тях обясни, че е специален гост в Конференцията по политики на Американско-израелския комитет по обществени въпроси (AIPAC) по покана на Морт Фридман - председател на комитета и Хауърд Кор - главен изпълнителен директор. Като представител на правоохранителната общност с дългогодишен опит, включително в изпълнителната власт, ще взема участие като говорител и в Международния форум по сигурност, който се провежда в рамките на конференцията, бодро написа Цветанов.

С втория си фейсбук пост Цветанов отиде по-далече: поздрави Владислав Горанов, Бойко Борисов и кабинета за финансовите им успехи.

„Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на България от стабилна на положителна. Агенцията потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България „BBB“ в чуждестранна и местна валута, тавана за рейтинг на страната „A-“, както и краткосрочния кредитен рейтинг в чуждестранна и местна валута „F2“”, написа Цветан Цветанов. И продължи: „Разумната финансова политика, високият икономически растеж, отличната работа на природните агенции, рекордният БВП и генерираният бюджетен излишък са само част от причините, които дават основание на Агенцията да повиши оценката си за България. Поздравления за министър Горанов и правителството на Бойко Борисов, от чийто дългосрочни политики вече усещаме положителния ефект. Така работи ГЕРБ - разумно и в интерес на хората. А всичко останало е обикновено продуциране на фалшиви новини от партийните централи”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай