Защо смениха шефовете на НАП и митниците? Разкритие от политолог

Татяна Буруджиева каза кой е големият удар по БСП

Защо смениха шефовете на НАП и митниците? Разкритие от политолог | StandartNews.com

Президентът Радев потърси сигурност за себе си при назначенията в служебния кабинет. Това коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA News. Според нея смяната на шефовете на НАП и митниците е много ключова, защото е важно как ще вървят приходите и дали този процес ще може да бъде контролиран от това правителство.

„Според мен смяната им е оценка за секторите и начините, по който се развиваха политиките на предишното управление в тези два сектора. Така категорично се показва, че президентът няма доверие в ръководителите на тези два сектора – така, както са работили преди това. Става дума и за два ключови сектора по отношение на работата на самото служебно правителство. Важно е как ще вървят приходите и дали този процес ще може да бъде контролиран от служебното правителство”.

„Имам чувството, че президентът потърси сигурност за себе си, след като при предишните два промотираше различни политически фигури. Сега е заложил – в голямата си част – на хора, които са били в служебни кабинети. Второ – в този служебен кабинет присъстват на ключови места съветници на президента, които са част от неговата администрация. Това са хора, които като че ли нямат проблем да се върнат обратно в „собствената си кожа”, поне като се гледат техните биографии,. Не виждам хора, които биха търсили чрез служебния кабинет някакво развитие”, коментира още доц. Буруджиева в отговор на въпрос как би определила служебния кабинет на президента Румен Радев.

Тя коментира и сваленото доверие от страна на БСП към членовете на партията, които бяха назначени за служебни министри. „По-голям удар към БСП, според мен е, назначаването на Никола Стоянов, който Нинова уволни от ВМЗ.  Защото информацията, която той вече дава като информация – директно атакува образа на самия лидер на БСП. Чудя се каква е целта за назначаването му, защото Нинова няма проблем с ръководството на партията си”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай