Защо Петков не е Радев? Обяснението на бивш президент

Росен Плевнелиев обясни каква е разликата

Защо Петков не е Радев? Обяснението на бивш президент | StandartNews.com

„Радвам се, че първото посещение е в Брюксел. Радвам се на силни и ясни послания на премиера Кирил Петков. За разлика от президента Радев, който каза, че Крим е руски, министър-председателят имаше ясно послание: Ние сме част от НАТО и ЕС“.

Искаше ми се да видя силно послание за присъединяване към еврозоната. Това е възможно“, коментира президентът на България в периода 2021-2017 г. Росен Плевнелиев при гостуването в „Тази събота“ по bTV.

Плевнелиев отбеляза, че вярва в интегритета и намеренията на Кирил Петков, но всичко зависи от това дали ще успее да направи промените, които декларира.

Двамата се познават отдавна и Петков е препоръчал Асен Василев за министър на икономиката в назначеното от него служебно правителство на Марин Райков през 2013 г., след като самият той не успял да поеме поста.

Има „голяма опасност да се превърнат министерствата  в партийни касички“, ако се управляват от само от един от коалиционните партньори, а с министри като „комунистическия прокурор Рашков ние не можем просто без нищо да дадем пълен картбланш“, предупреди обаче Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай