Карадайъ: От политическата криза се излиза с диалог (ВИДЕО)

Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог, каза Карадайъ

Карадайъ: От политическата криза се излиза с диалог (ВИДЕО) | StandartNews.com

Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог – между партиите, политическите субекти и между институциите. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Румен Радев.

Закъсняваме с Плана за възстановяване и това може да се окаже фатално. Закъсняваме с оперативните програми, категоричен бе Карадайъ.

Да, минаха три избора тази година, които са резултат от политическата криза в страната. Политическата криза не настъпва за един ден. Ние бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в което се намираме сега, каза лидерът на ДПС. И допълни: „Според нас преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог – между партиите, политическите субекти и диалог между институциите”.

Това не е нова тема за нас от Движението за права и свободи, защото през годините ние неведнъж сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа криза, припомни Карадайъ. И допълни: „През 2016 г. нашата национална конференция се проведе под мотото възстановяване на нормалността в политиката. След това в различни избори като мото ние имахме възстановяване на демокрацията, рестарт на държавността, възстановяване на държавността. Имали сме възможност много пъти да дефинираме какво разбираме ние под възстановяване на нормалността в политиката, под възстановяване на демокрацията и възстановяване на държавността”.

Политическата криза е факт. Въпросът е как я преодоляваме, каза още Мустафа Карадайъ. Минаха трети избори с много големи надежди и очаквания от страна на избирателите. Страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи, пред които сме изправени – и ковид криза, и здравна, и социална, и икономическа, и финансова, заяви Карадайъ.

Това изисква отговорно управление, управление с визия, изисква отговорни политически субекти с бързи спешни действия с оглед преодоляване на кризите и с поглед в бъдещето, допълни лидерът на ДПС.

Безспорно има и теми, които ние наистина трябва да ускорим като част от европейското семейство. Защото според нас, ДПС, ние закъсняхме с Плана за възстановяване и устойчивост и може да се окаже, че сме на ръба фатално да закъснеем. Закъсняваме и с оперативните програми. Националния ресурс, който имаме за осъществяване на нужните реформи, всички знаем, че не е достатъчен, категоричен бе Мустафа Карадайъ. И допълни: „А тези възможности, които бихме имали при одобрен План за възстановяване и одобрени оперативни програми, може да ни дадат тласък за развитието на икономиката”.

Така ще се повишат доходите, ще се подобри стандартът на живот на гражданите, а самите граждани от нас очакват сигурност, обобщи Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай