Захариев: Избори на 28 септември или началото на октомври

Захариев: Избори на 28 септември или началото на октомври | StandartNews.com

София. Датата за изборите ще е 28 септември или в началото на октомври, по-рано не е възможно. Това каза депутатът от Коалиция за България, представител на гражданската квота – Мартин Захариев пред ТВ 7. Който е дал съвет на Станишев да предлага предсрочни избори до края на юли, трябва веднага да се извини, каза той.

БСП е в много лоша кондиция, това е основният извод от Националния съвет на партията. Сега трябва да намери нов извор на самочувствие, с който да влезе в нова битка, иначе левицата си отива, обясни Захариев и уточни, че единственият начин БСП да продължи напред, е да излъчи нови послания и нови лица.

Най-важната дата за тази година е във вторник – 17 юни, каза депутатът. На консултациите при президента политическият елит трябва да определи пътя на България. Който политически лидер намери консенсусния тон и подаде пръв ръка по начин, по който тя да бъде приета, ще стане новият лидер на страната, категоричен бе Захариев. Сега няма по-важна роля за президента Плевнелиев от тази, която му предстои във вторник, допълни той.

Мартин Захариев смята да продължи да се занимава с политика, стига да е полезен на обществото. За съжаление в кризисни за страната ситуации, каквато е в момента, на преден план излизат политиканите, а експертите се появяват само в нормална среда, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай