Зафиров се доказва на Нинова. Мери се с президента

Социалистът сипе обвинения по държавния глава

Зафиров се доказва на Нинова. Мери се с президента | StandartNews.com

И зам.-председателят на БСП  Атанас Зафиров реши да се докаже на Корнелия Нинова и скочи срещу президента Румен Радев. Държавният глава недопустимо се меси във вътрешнопартийните ни дела, каза Зафиров, коментирайки влизането на трима висши социалисти в служебния кабинет.

Излязохме с позиция на нашия колективен орган, съгласно която се разграничаваме от действията на членовете на Националния съвет, които са в разрез с императивите на нашия устав влязоха в кабинета, каза Зафиров.

Там ясно е записано, че за участие в изпълнителната власт на министри е нужна санкция от Националния съвет.

На този етап тази позиция показва категорично отношение и се надяваме да стигне както до цялата партия, така и до цялото общество, за да бъде ясно, че тези наши съпартийци представляват само себе си, а не партията, коментира заместник-председателят на БСП в  ефира на Euronews Bulgaria. Той уточни, че това се отнася не само за министрите, но и за заместник-министрите, областните управители и заместник областните управители.

„БСП по никакъв начин не е съпричастна към работата на това служебно правителство, назначено от президента Радев“, категоричен бе той и допълни, че тримата министри няма как да бъдат част от листите на БСП най-малкото, защото са част от служебното правителство.

„Забелязваме едно масивно присъствие на членове на БСП в служебния кабинет и общата събирателна при тях е, че това са ярки критици на ръководството на партията и на политиката, която беше водена през последните години. По този начин се демонстрира партийно пристрастие, което е недопустимо в работата на президентската институция“, коментира социалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай