"За" и "против" Волен Сидеров, два протеста пред парламента

"За" и "против" Волен Сидеров, два протеста пред парламента | StandartNews.com

Два протеста ще се проведат днес пред парламента. Единият е срещу поведението на Волен Сидеров, а другият е в защита на лидера на "Атака". Плътен кордон от пилицаи обгради парламента заради протестите. 

Демонстрацията срещу Сидеров беше организирана от група във Фейсбук. От НАТФИЗ вече организираха в понеделник вечер митинг, в който се включиха стотици граждани, студенти и преподаватели, известни актьори и други театрални и кинодейци.

Партия "Атака" пък организира демонстрация от 8:00 пред главния вход на Парламента, на площада, за да защити водача си. Така в първия си работен ден след изборите депутатите ще започнат работа, обградени от два протеста.

От лявата страна на страничния вход, през който влизат депутатите, е насрочен протест, с който хората ще поискат имунитета на Волен Сидеров заради проявите му в последните седмици.

От другата страна на входа е протестът в подкрепа на Сидеров. Там вече се събират привърженици на „Атака". На мястото е и депутатът Десислав Чуколов, чиито имунитет също е застрашен.

От рано тази сутрин около сградата на Народното събрание са разположени сили на полицията.

Днес Парламентът ще създаде временна комисия за имунитета на Сидеров. Преди дни главният прокурор поиска сваляне на защитата на лидера на „Атака" заради нахлуването му в НАТФИЗ.

Вчера партиите от управляващото мнозинство се разбраха във временната комисия да влязат по двама представители от всички парламентарни групи, плюс един независим депутат. А лидерът на „Атака" обяви, че няма да се откаже доброволно от имунитета си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай