Йотова пита студенти за развитието на европейския проект

Целта е да се чуят позициите на младите и за ролята на България в ЕС

Йотова пита студенти за развитието на европейския проект | StandartNews.com

В Деня на Европа, 9 май, вицепрезидентът Илияна Йотова организира Студентска лаборатория "Тема: Европа" със студенти от Софийски университет "Св. Климент Охридски". Срещата ще се състои от 11.30 часа в Аулата на университета, съобщиха от прессекретариата на президента.

"Тема: Европа" е поредица от дискусии, които вицепрезидентът провежда със студенти. Целта на разговорите е да се чуят позициите на младите хора за развитието на европейския проект и ролята на България в него, пише novini.bg.

Първата Студентска лаборатория по европейска тема Илияна Йотова организира през юни 2018 г. със студенти от софийски университети. Тя бе посветена на равносметката на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. В края на април т.г. се състоя дискусия със студенти в Нов български университет.

По-рано през деня, в 10.00 часа пред сградата на президентската институция вицепрезидентът ще присъства на тържествената церемония за издигане на знамето на Европейския съюз по повод Деня на Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай