Четвъртък,

Йордан Цонев към Бойко Рашков: Нито е пито, нито е платено!

От: СТАНДАРТ -
1715
Йордан Цонев към Бойко Рашков: Нито е пито, нито е платено!
A
A
A

Всички отговори на министър Бойко Рашков или 99% от тях бяха еднотипни: по сигнал или по получени данни е извършена проверка. Призовано е лицето, извършен е не обиск, а претърсване, не е намерено нищо, не са установени данни, приключено е всичко или е дадено на прокуратурата и тя не е намерила данни. Така зам.-председателят на ДПС и на ПГ на Движението Йордан Цонев коментира отговорите на Бойко Рашков на серията въпроси за полицейския тормоз на изборите през юли и ноември 2021 г., отправени днес от народните представители на Движението.

Сега разбирате ли защо ние питаме толкова настоятелно. Защото в изборния процес - и това скоро ще се обърне срещу всички ви на следващите избори, може да се дават сигнали, те да се оказват неверни, защото нищо не се установява или остават недоказани, и никой да не носи отговорност за това, каза Цонев. И допълни: „Значи на следващите избори сядаме ние, ръководството на партията, и написваме сигнали срещу всички активисти, примерно, на „Да, България” или на ПП”.

Активисти се привикват и това ги стресира. Знаете ли, че те отказваха да участват в предизборната кампания? А това е нашият актив. Когато той не може да занесе една дипляна на избирателите, вие не се ли намесвате в изборния процес? Намесвате се и то по един най-брутален начин, категоричен бе Цонев.

Трябва да е ясно, че когато има хиляди сигнали и от тях 90 на сто се оказват неверни, трябва да има отговорност. Иначе ще бламираме целия изборен процес оттук нататък, подчерта зам.-председателят на ДПС. Той призова, ако  нужда от промяна в законодателството, да бъде направена. А не „няма достатъчно ясни данни обаче проверките са извършени, подписан е протоколът и пито – платено”

Нито е пито, нито е платено, категоричен бе Йордан Цонев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички