Събота,

Ясен Тодоров: Никой не иска да бъде наблюдаван от "Биг брадър"

От: Администратор -
7029
Ясен Тодоров: Никой не иска да бъде наблюдаван от "Биг брадър"
A
A
A

Скандалът с подслушванията удря върху авторитета на цялата съдебна система в България. Това каза председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров в предаването „Лице в лице” по БТВ.   Тодоров коментрира скандалните разкрития около подслушването с нерегламентирани устройства с  думите: „Никой не иска да бъде наблюдаван от Биг брадър”.

"Най - лесно е да се действа популистки по случая с Николай Кокинов. ВСС не трябва да действа като народен съд", каза председателят на Етичната комисия.  Той обясни, че е шокиран около скандалите със СРС-та, които се случиха през последните дни.

"Решението на комисията, ако то е в насока, че има извършени нарушения от Николай Кокинов, може да даде на няколко члена на ВСС правото да поискат да бъде образувано дисциплинарно производство срещу Кокинов", допълни Тодоров. Той изясни каква е процедурата след решението на Етичната комисия, което обаче не е задължително за ВСС.

Ясен Тодоров коментира скандалния разговор между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов и обясни, че дори той да е проведен на лична среща, ВСС не може да толерира незаконното подслушване. Той каза, че се е срещал  с Бойко Борисов два пъти. С Найденов пък нямал никакви срещи. Той бе категоричен, че понякога се налага да бъдат използвани СРС-та, за да се предотвратят сериозни престъпления.  По думите на Тодоров един от тримата участници в интересния разговор е осъществил самия запис. Това била най-логичната за него теза. Тодоров обаче не пожела да каже конкретно име.

Събеседникът на Цветанка Ризова и Димитър Цонев не отрече, че случаят с изтеклият разговор е доста сложен. Според него прокуратурата разполага с множество способи, за да се справи с деликатната ситуация, но първо трябва да се направи пълна експертиза, за да има на какво да стъпи прокуратурата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички