Вторник,

Янев каза кога ще решат за затягането на мерките

От: Стандарт -
211
Янев каза кога ще решат за затягането на мерките
A
A
A

По отношение на държавната администрация още преди седмица са взети мерки - да направят плаващо работно време за чиновниците, за да няма струпване в час пик в граския транспорт. Така премиерът Стефан Янев отговори на бизнеса, който казва - защо само нас ни затварят и ни принуждават да ваксинираме персонала, защо не го направи държавата. Янев даде интервю пред Нова тв.

Той съобщи, че решение по предложението за затягане на мерките срещу ковид ще бъде взето до края на седмицата.

Струпването на много хора на едно място е най-големият проблем. Затова първите мерки ще са точно за ограничаването на тези струпвания, каза Янев.

Има държави, които въведоха задължителна ваксинация за определен тип служители. Ние нямаме такива намерения, каза служебният премиер. Ваксината към момента е единственият разуме довод, даден от науката. Дори да не те предпази от бъдещо заразяване, тя гарантира, че то ще протече много по-леко, обясни още служебният премиер.

И в болниците, и в социалните домове процентът на ваксинираните е достатъчно висок, каза Янев. Според него тези, които не се ваксинират, не бива да се разглеждат като с изкривено съзнание, а вероятно не го правят по медицински причини. Нека бъдем по-спокойни и да търсим аргументи и факти, а не водещи да са емоциите, призова той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички