Яне: Няма да се учудя да има още операции тип „Флоров"

Яне: Няма да се учудя да има още операции тип „Флоров"  | StandartNews.com

София. "Документите, които се разпространяват срещу Станимир Флоров, не са автентични документи, който са сега от периода, в които той е директор", заяви в интервю за предаването „На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия председателят на РЗС Яне Янев.

"Флоров може да има 333 прегрешения, но в случая тези документи, колкото и да ме убеждават, аз няма да повярвам, тъй като имаме и експерти, които са запознати с тази материя", каза Янев. „Ние от РСЗ не сме учудени около всичко това, което се случва, защото знаем, че ченгеджийницата в България винаги когато наближат избори предлага един и същ сценарии, но с различни етюди, с различни декори и пуска тук-там различни режисьори", посочи Яне Янев.

Това ни най-малко не ни учудва, тъй като БСП е в много тежко положение, но те са царе на компромати, на всичко това, което видяхме. Те имат една цел – да кажат – не признаваме резултатите, те са фалшифицирани и манипулирани и ще искаме да бъдат касирани изборите. Те не правят кампания.

„Аз съм денонощно по страната и не съм видял БСП да прави кампания – няма ги. Значи те някъде правят конспирации. Аз няма да се учудя още няколко такива операции тип „Флоров" да спретнат", допълни Яне Янев.

На въпрос дали е чувал, че се очаква един последен много жесток компромат, Янев каза, че сигурно е възможно да се извади всичко от онзи гардероб със скелетите в МВР от 23-24 години. Там всичко може да се изфабрикува, посочи той.

"Ние първи заявихме по един категоричен начин, че в момента има безгранична президентска власт, безконтролна президентска власт, която показва, че по тази сега действаща ретроградна Конституция може да направим всичко и няма механизъм - нито гражданското общество, нито парламентът, нито Конституционният съд контролира президентът. Първо, защото министрите му не подлежат на парламентарен контрол. Второ ако той наруши Конституцията и направи престъпление, което е в състава на действията, заложени в Конституцията, не може да му се поиска импийчмънт, тъй като няма възможна процедура да бъдат събрани необходимите подписи в парламента да се внесе такава процедура", каза още Яне Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай