Сряда,

"Възраждане" с акция за спасяване на бебето Пламен

От: СТАНДАРТ -
"Възраждане" с акция за спасяване на бебето Пламен
A
A
A

Протест пред посолството на Франция в България организира днес „Възраждане”. В него участваха и организации, които се борят за правата на българските деца и родители по света.

Протестът беше във връзка с отделянето на Пламен от неговата майка Златка Стоянова и отвеждането му в социален дом.

Златка Стоянова ражда второто си дете в болница "Жан Вердие" в предградието на Париж, Бонди. Тя е задържана там и заплашвана с полиция, ако направи евентуален опит да напусне здравното заведение.

В продължение на 30 дни жената е тормозена като ѝ е вменявано, че не може да се грижи за детето си. Тя многократно е опитвала да се свърже с посолството ни в Париж, но не е получила съдействие.

След разговор на народния представител от "Възраждане" Ангел Георгиев с министър Генчовска дипломатите ни се намесват, но за съжаление твърде късно. Закъснялата намеса довежда до напредването на процедурата в полза на френската социална система и до отвеждането на детето два часа преди консулът Милена Узунова да стигне до болницата.

 Следващите дни са много важни за съдбата на бебето Пламен. Необходими са активни действия от страна на дипломатите ни в Париж и публичност по случая, която със сигурност ще окаже влияние. Българската общност в Париж опитва също с всички законови средства да помогне на семейството да си върнат Пламен.  Разширеното семейство на бебето в лицето на баба му и други близки изразяват готовност също да полагат грижи за  Пламен, обясняват от „Възраждане”.

През изминалата седмица "Възраждане" изпрати писмо до Министерството на външните работи с искане да бъде привикан френския посланик в България, който да обясни защо български граждани са затваряни неправомерно във френска болница, която до днес не предоставя никакви документи за задържането на майката и бебето.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички