"Възраждане" каза ще преговаря ли със Стефан Янев

Готова ли е партията да седне на преговори?

"Възраждане" каза ще преговаря ли със Стефан Янев | StandartNews.com

 

„Ще върнем мандата”. Това потвърди в ефира на „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от „Възраждане” адв. Петър Петров, коментирайки ситуация, ако на тях им бъде връчен трети мандат.

По думите му партията не е готова да седне с другите политически формации на преговори, защото парламентът се е изчерпал.

„Безсмислено е да продължава агонията на 47-то НС и трябва да отидем на избори”, категоричен е Петров.

По думите му и есента е възможно да не дойде първият транш от Плана за възстановяване и устойчивост.

Той посочи, че доколкото помни, има внесени само 4 от 23 законодателни промени, без които средства от ЕС не биха могли да влязат у нас.

„Нека не си правим илюзии, че тези 12 млрд. лева ще дойдат без да са изпълнени конкретни ангажименти, но те според мен ще бъдат в полза на западните държави-членки на ЕС. Като затварянето на Мариците за срок от 4 години”, посочи депутатът.

За партията на Стефан Янев е категоричен:

 „За нас е малко вероятно, да не кажа никак, да водим преговори с тази формация". Причината, която посочи е, че за тях това е външен пролиберален НАТО-вски проект. 

Петров каза, че са внесли в НС предложение да се допълни Наказателния кодеск като кататсрофи, излизазщи извън пътното платно, и причинени от шофьори, употребили алкохол и други забранени вещества, да се квалифицират и да се наказват с по-тежки санкии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай