Възможно ли е? Как Асен Василев нарече парламента

Има ли шанс за общ кабинет с ГЕРБ

Възможно ли е? Как Асен Василев нарече парламента | StandartNews.com

Утре в 10:00 ч. продължава днешното заседание. Разговорите започнаха след неуспешен избор на председател на НС. Това предложение за ротационно председателство не е отхвърлено. То не е противоконституционно. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Разговорите ни се състояха след словото на президента, който каза, че служебният кабинет ще внесе бюджет, слава Богу и че има важни закони, която трябва да се приемат. Ако искаме да излезем от парламентарната криза ще бъде необходимо време“, уточни той, пише novini.bg.

„Утре продължаваме с избор на председател на НС. За нас не е вариант Вежди Рашидов да остане постоянен председател. Ако се приеме идеята ни за ротационен принцип, нашето предложение ще бъде за Никола Минчев. Идеята е който иска да има председател, да осигури парламентарно мнозинство“, призна бившият финансов министър.

„Ние се опитваме да бъдем конструктивни. На предложението за председател на НС от ГЕРБ ние гласувахме „въздържал се“, защото очаквахме ГЕРБ да са си осигурили някакво мнозинство“, каза съпредседателят на ПП.

„Нелогично е да се търси подкрепа от нас, след всички казани тежки думи спрямо нас, по време на кампанията“, каза той, но добави, че не са обидени. „Това не е безпрецедентна ситуация“.

„Ние имаме план, но изборите поставиха друга партия на първо място. Ако те не опитат да реализират мандата, има втори мандат. Днес се видя, че всяка партия гласува своите политики. Знаем, че има голям разлом в страната. Има големи групи хора, които се мразят и това не започна с ПП, а с протестите.

Парламентът е отражение на българското общество. Миналия път не бяхме подготвени за ситуацията на тупик. Опитваме се да направим е законодателните приоритети, които ние имаме да бъдат стиковани със законодателните приоритети на другите партии, и те да бъдат приети. Това е план. Тогава ще сме изпълнили и някои от приоритетите си“, обясни Асен Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай