Сряда,

Въздържаме се от участие в пакта за миграцията

От: Редактори -
A
A
A

Министерският съвет реши България да се въздържи от присъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Страната ни няма да участва със свои официални представители в Междуправителствената конференция за приемане на Пакта, която ще се състои в Маракеш, Мароко, на 10 и 11 декември.

Правителството също така е взело решение при последващо гласуване на резолюция в Общото събрание на ООН за утвърждаване на вече приетия пакт Постоянният представител на България в ООН да гласува с "въздържал се".

Темата за по-ефективното управление на миграционните процеси е от основно значение за България, се изтъква в прессъобщението. На този етап българското правителство смята, че решението за неприсъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция защитава в най-пълна степен интересите на страната и нейните граждани.

България ще продължи да изпълнява вече съществуващите и поети международноправни задължения в областта на правата на човека, както и да упражнява засилен контрол на националните граници, се отбелязва още в прессъобщението.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички