Вторник,

Вятър на промяната и във ВМРО. Какво ще прави Каракачанов?

От: СТАНДАРТ -
1954
Вятър на промяната и във ВМРО. Какво ще прави Каракачанов?
A
A
A

Вятърът на промяната завя и във ВМРО. Днес Красимир Каракачанов, който от 25 години е начело на партията, хвърля кърпата и оставя партийната власт в ръцете на триумвират. Самият той обаче заяви, че не излиза в политическа пенсия.

ВМРО ще има извънреден конгрес от 10:30 часа в зала "Европа" на парк хотел "Москва", съобщи пресцентърът на партията.

Конгресът беше свикан след последните парламентарни и президентски избори на 14 ноември 2021 г., на които партията показа незадоволителни резултати. След това цялото ръководство на Организацията подаде оставка. На форума ще бъде взето решение каква да е формата на бъдещото управление на ВМРО, както и персонално кои да са лицата в новите ръководни органи.

Лидерът на ВМРО в оставка Красимир Каракачанов вече обяви официално, че се оттегля от поста си, като предлага трима съпредседатели да поемат 128-годишната организация. Новите шефове ще са евродипутатът Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов.

Триумвиратът бил стара традиция във ВМРО, каза Джамбазки. "Това е стара традиция и тя се е прилагала винаги, когато трябва да се привлекат усилията на повече хора, за да се възстанови доверието. ВМРО не е толкова демократична като „Демократична България“, за да има един кандидат, който да бъде избран. При нас ще има разговор и ще има избор. Има 6–7 кандидатури за председател", отбеляза евродепутатът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички