Вятър на промяната и във ВМРО. Какво ще прави Каракачанов?

Воеводите имат днес извънреден конгрес

Вятър на промяната и във ВМРО. Какво ще прави Каракачанов? | StandartNews.com

Вятърът на промяната завя и във ВМРО. Днес Красимир Каракачанов, който от 25 години е начело на партията, хвърля кърпата и оставя партийната власт в ръцете на триумвират. Самият той обаче заяви, че не излиза в политическа пенсия.

ВМРО ще има извънреден конгрес от 10:30 часа в зала "Европа" на парк хотел "Москва", съобщи пресцентърът на партията.

Конгресът беше свикан след последните парламентарни и президентски избори на 14 ноември 2021 г., на които партията показа незадоволителни резултати. След това цялото ръководство на Организацията подаде оставка. На форума ще бъде взето решение каква да е формата на бъдещото управление на ВМРО, както и персонално кои да са лицата в новите ръководни органи.

Лидерът на ВМРО в оставка Красимир Каракачанов вече обяви официално, че се оттегля от поста си, като предлага трима съпредседатели да поемат 128-годишната организация. Новите шефове ще са евродипутатът Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов.

Триумвиратът бил стара традиция във ВМРО, каза Джамбазки. "Това е стара традиция и тя се е прилагала винаги, когато трябва да се привлекат усилията на повече хора, за да се възстанови доверието. ВМРО не е толкова демократична като „Демократична България“, за да има един кандидат, който да бъде избран. При нас ще има разговор и ще има избор. Има 6–7 кандидатури за председател", отбеляза евродепутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай