Вучков: Споделена отговорност за всички участници в движението

Вучков: Споделена отговорност за всички участници в движението | StandartNews.com

София. Призовавам всички участници в пътното движение към споделена отговорност. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков на пресконференция в Министерски съвет. Тя бе заради инициативата по повод Международния ден на възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, който се отбелязва на 16 ноември.

„Всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Международен ден на възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Много скъпо плащаме за нашата мобилност и не бива да се примиряваме с този факт. От началото на годината 571 граждани са загинали, ранените са 7412, пешеходците над 64-годишна възраст са най-уязвимата група. По тази причина тази година България поставя акцент върху безопасността по пътищата. Признателен съм на всички, че подкрепяте тази кауза", обясни Вучков, цитиран от "Фокус".

Министърът изтъкна, че ще прояви максимална приемственост, защото независимо от промените в ръководството на МВР този проблем остава приоритетен.

„Когато става въпрос за отнет човешки живот едва ли можем да говорим за прогрес. ЕС си е поставил за задача да намали с 20% жертвите по пътищата в Европа. Тази година има ръст на жертвите по пътищата. Трябва непрекъснато да координираме своите усилия. Необходима е много добра превантивна дейност и разяснителна кампания", коментира още Вучков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай