Втори опит за Изборния кодекс в парламента

Всичко зависи от кворума

Втори опит за Изборния кодекс в парламента | StandartNews.com

Втори опит за окончателното приемаме на поправките в Изборния кодекс, внесени от "Има такъв народ" и одобрени от правната комисия, ще направят депутатите утре. След промените са изцяло машинно гласуване в секциите с над 300 души в страната и назначаване на нова Централна избирателна комисия - от президента. Председателят на Ива Митева съобщи, че е свикала заседание от 9.00 часа с дневен ред - промяна в правилника на парламента и второ четене на промените в изборните правила.

Заседанието е извънредно и дневният ред е фиксиран, но провеждането му зависи от кворума.

Утре сутрин ще има председателски съвет и в дневния ред могат да влязат и предложения за социалните закони, каквито искат БСП и Мая Манолова. Те могат да са и в дневния ред на 5 май, когато е денят на опозицията.

Не смятам, че има някаква коалиция, просто конфигурацията в парламента е такава, че трудно се събират мнозинства и се взимат решения, подчерта Митева пред журналисти в НС. "От разговорите, които проведохме, обстановката е спокойна. Смятам, че ще съберем необходимите гласове за откриване утре на заседанието и провеждането му. Тъй като петък е почивен ден, народните представители ще имат време до 18.00 ч. да си внасят предложенията за другата седмица", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай