ВСС изслушва Веселина Тенева

ВСС изслушва Веселина Тенева  | StandartNews.com

София. Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) днес ще изслуша единствения кандидат за главен съдебен инспектор съдията от Върховния административен съд (ВАС) Веселина Тенева.

Тенева сама е предложила да покаже документи във връзка с публикации за нея, че между 2004 и 2008 години е получила четири дарения от възрастната си майка Марийка: два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен във вилна зона Росенец.

Преди седмица председателят на комисията Ясен Тодоров обяви, че има вероятност Тенева да бъде извикана заради данните за неясни сделки с имоти между нея и майка й Марийка Тенева, за които съобщи сайта "Бивол" преди около седмица. Според тях между 2004 и 2008 г. Тенева е получила от майка си четири имота на обща стойност около 130 хил. лв.

Интересен факт е, че двата апартамента в София и един в Бургас, както и теренът във вилна зона "Росенец" са купени от Марийка Тенева от собствената й дъщеря. Впоследствие тя ги дарява на Тенева.

"Въпросът със сигурност ще бъде обсъждан, но не мога да кажа какво решение ще се вземе", коментира Тодоров.

В понеделник "Бивол" публикува информация, според коята съпругът на Тенева - Георги Георгиев е направил сделка със заменка през 2004 г. за апартамент на двойно по-ниска цена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай