Войната продължава. Кошлуков съди Минеков

Министърът поиска санкции срещу него по "Магнитски"

Войната продължава. Кошлуков съди Минеков | StandartNews.com

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви, че ще съди служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

Повод е днешната пресконференция на проф. Минеков. На нея министърът заяви: "Кошлуков има участие във фирма, която би трябвало да бъде санкционирана по закона ”Магнитски”. Той трябва да бъде подложен на същите мерки, както всички останали. Надявам се да обясни как е попаднал там. Не става дума за свобода на словото, а за серия от безобразия, извършени лично от директора на националната телевизия.".

“Има още една фирма, която трябва да има рестрикции и в нея съучаства Емил Кошлуков. Той е в ръководството, мисля, става въпрос за “Нюфрейм медия БГ”, обясни културния министър.

Откровени лъжи и клевети нарече Кошлуков думите на министъра.

Ето написа Емил  Кошлуков във Фейсбук:

"Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети.

Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.

Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай