ВОЛЯ: Спрете узаконяването на стария строеж на детска болница

Българските деца и техните родители заслужават модерно и европейско здравеопазване, каза Елена Пешева

ВОЛЯ: Спрете узаконяването на стария строеж на детска болница | StandartNews.com

„Българските деца и техните родители заслужават модерно и европейско здравеопазване и то не в пожелателно бъдеще време, а веднага. Затова категорично сме против Националната детска болница да се доизгражда върху 40-годишно изоставено и опасно скеле. Няма да допуснем служебното правителство да узакони това. Подкрепяме хилядите родители и здравни специалисти, които искат държавата най-накрая да построи модерна, функционална и безопасна Национална детска болница като определи нов терен за това. България е единствената членка на ЕС, която няма такова здравно заведение“, заяви Елена Пешева от ВОЛЯ. Тя изрази подкрепата на партията на днешния протест „За истинска детска болница“ пред Министерски съвет.

Ще припомним: на вчерашното обсъждане в МРРБ е станало ясно, че инвеститорът – в лицето на Здравното министерство, ще внесе ново предложение за изменение на устройствения план. Това, според Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“ означавало, че незаконният 40-годишен строеж в района на Александровска болница в София ще бъде узаконен.

Депутатките от ВОЛЯ в 44-ия парламент не веднъж са изявявали своята подкрепа в изграждането на нова детска болница, както и че дострояването на прогнилия от времето 40-строеж не е безопасен и не отговаря на нуждите на модерното здравеопазване. „Няма да позволим служебното правителство, чиято задача е единствено да осигури честни парламентарни избори, да вземе скандално решение, което засяга десетки хиляди български семейства“, коментира Боряна Георгиева от ВОЛЯ, която бе зам-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 44-ия парламент. Полина Цанкова, също бивш народен представител от ВОЛЯ, допълни, че партията ще продължи да подкрепя справедливите протести на българските родители и лекари и ще постави този въпрос още в първите дни на новото Народно събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай