Волгин поема към Брюксел на 4. 04.?

Ключова ще е публичната му среща на този ден с лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов

Волгин поема към Брюксел на 4. 04.? | StandartNews.com

Журналистът от БНР Петър Волгин най-вероятно ще се съгласи да оглави листата на партия „Възраждане“ за европейските избори и това ще се случи в четвъртък, 4 април. Тогава ще се проведе и публичната му среща с лидера на партията Костадин Костадинов. Това научи „Стандарт“ от източници, близки до радиоводещия.

На 1 април варненската организация на партията номинира официално Волгин за водач на листата, а той отговори че обмисля предложението. „Варна означава Костя“, шегуват се колеги от  радиото, за които няма съмнение, че Волгин ще стане евродепутат и дори ще издърпа поне още трима от партийната листа в Европейския парламент.

В кулоарите на радиото по-скоро се питат дали заедно с Волгин за Брюксел ще замине и неговата половинка от „Хоризонт“ – водещата Даниела Големинова, с която имат две деца. Наблюдателни редактори пък са забелязали, че отскоро Волгин носи и халка, което означава, че може и да е подписал брак предвид политическата кариера, която го очаква.

Междувременно генералният директор на БНР Милен Митев заяви следното пред сайта „Площад Славейков“: „Не само Петър Волгин, но и всеки журналист от БНР, ако влезе в листа – било за национални, било за европейски, местни, каквито и да било избори – това би означавало обвързване с политическа партия, което не би му позволило да изпълнява работата си като журналист. Тоест, ако приеме номинацията – която до момента няма информация да е обсъждана с него или той да е потвърдил, че я приема, няма да може да продължи да води предаването „Политически Некоректно“.
На въпрос Костадин Костадинов не се ли появява твърде често в „Политически НЕкоректно“, Милен Митев отговаря: „От последните две гостувания на Костадин Костадинов в БНР едно е при Волгин, едно е при Силвия Великова.“

 

 

.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай