Волен с обвинение в хулиганство

"Подписка" за Сидеров заради скандала на летище Варна

Волен с обвинение в хулиганство | StandartNews.com

София. Волен Сидеров бе привлечен като обвиняем за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай при скандала на летище Варна. От прокуратурата дадоха на лидера на "Атака" най-леката мярка за неотклонение "подписка". Забрана да напуска страната не му бе наложена.

 

Сидеров дойде в столичното следствие със свои депутати. Двама влязоха в роля на защитници - адвокатите Явор Нотев и Петър Петров ще го представляват в съда. Лидерът на националистите определи обвинението като "странно". Той се оплака, че не е получил призовката си по надлежния ред. Също, че имунитетът му бил свален на 22 февруари, а са го извикали чак на 12 март, което по думите му е "необичайно дълго изчакване". Подчерта и че четирима от депутатите му още не са били разпитани, а част от свидетелите са дали показания не пред следователи, а пред редови полицаи.

 

След като прекара един час в следствието, Сидеров излезе като обвиняем за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда. Той обясни, че се е възползвал от правото си да не дава показания, докато не бъдат разпитани народните представители от "Атака" - Димитър Димов, Калина Балабанова, Николай Александров и Димитър Димитров. Те ще дадат показания в петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай