Събота,

Волен кани президента заради тефтерчето

От: Failed to load user -
Волен кани президента заради тефтерчето
A
A
A

София. Шефът на парламентарната комисия за борба с корупция и конфликт на интереси Волен Сидеров ще покани за изслушване президента Росен Плевнелиев по казуса с тефтерчето на Филип Златанов.

Днес комисията на Сидеров изслуша четирима от членовете на комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), с председател Филип Златанов.

„Ще поканим на разговор визираните в тефтерчето на Филип Златанов – Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова, самия Филип Златанов. Ще бъде поканен и президентът Росен Плевнелиев, както и неговата съветничка Димана Ранкова", обяви Сидеров.

„Тези лица трябва да бъдат изслушани, за да си съставим впечатление как са били прекратявани или укривани сигналите от председателя на КПУКИ и как те не са стигали до прокуратурата", коемнтира още Сидеров.

По думите му Златанов е уличен в това, че е извършвал длъжностно престъпление за това, че не е уведомявал прокуратурата за сигналите, които стигат до него. Това, според Сидеров, няма как да стане без политически натиск за да бъдат прикрити определени лица, както и да се прекратят определени сигнали и обратното – „да се удари" еди кой си, който не е удобен на тогавашните управляващи. Всичко това трябва да се изясни, ще работим интензивно", отбеляза Сидеров.

Парламентарната комисия е решила да предложи на Народното събрание да не приема доклада на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ).


Следващото заседание на парламентарната Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ще е в четвъртък, 1 август.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички