ВМРО: Имаме план за реконструкция на 100 квартални улици в София

Проектите ще бъдат определяни на принципа от периферията към центъра, разкрива Карлос Контрера

ВМРО: Имаме план за реконструкция на 100 квартални улици в София | StandartNews.com

ВМРО има план в следващите четири години да се реконструират и изградят 100 вътрешно квартални улици.

„Проектите ще бъдат определяни на принципа от периферията към центъра, като започваме с южните и северните квартали на София. Ежегодно във всеки столичен район ще бъде провеждан референдум за определяне и включване на квартални улици в списъка за изграждане и реконструкция. Нарекохме този проект „Програма 100 за кварталите“, заяви кандидатът за кмет на ВМРО Карлос Контрера.

От 2024 г. започваме с:

Основен ремонт и реконструкция на ул. „Любляна“, столичен район „Овча купел“– подмяна на подземна инфраструктура, ремонт на пътна настилка, тротоари и ново улично осветление.

Основен ремонт и реконструкция на ул. „Димитър Пешев“, столичен район „Искър“ - подмяна на подземна инфраструктура, ремонт на пътна настилка, тротоари, спирки и ново улично осветление.

Основен ремонт и реконструкция на ул. „Слатинска“, столичен район „Слатина“ - подмяна на подземна инфраструктура, ремонт на пътна настилка, тротоари, спирки и ново улично осветление и допълнително улично озеленяване.

Основен ремонт на бул. „Христо Смирненски“, столичен район „Лозенец“- подмяна на подземна инфраструктура, ремонт на пътна настилка, тротоари, спирки и ново улично осветление и допълнително улично озеленяване.

Основен ремонт и реконструкция на бул. „Илиенско шосе“, район „Надежда“ – подмяна на подземна инфраструктура, ремонт на пътна настилка, тротоари, спирки и ново улично осветление.

Основен ремонт на ул. „Иван Йосифов“, район „Средец“ – подмяна на подземна инфраструктура, ремонт на пътното платно, тротоарните настилки и ново улично осветление.

Програма 100 за кварталите е част от цялостната стратегия на ВМРО фокусът в управлението на столицата да бъде в кварталите, а не както досега – в центъра и жълтите павета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай