Влиза ли Бойко Борисов в кабинета? Горещ коментар

Лена Бориславова отхвърли възможност ПП да управлява с ГЕРБ

Влиза ли Бойко Борисов в кабинета? Горещ коментар | StandartNews.com

Лена Бориславова  коментира думите на Корнелия Нинова, че ако Министерският съвет вземе подобно решение да подкрепим с военна помощ Украйна, БСП ще излезе от коалиционното споразумение.

Според нея коалиционно правителството ще успее да се обедини по тази тема. Свикано е извънредно заседание на НС, като Бориславова изрази надежда, че на него ще бъде взето решение да се окаже помощ с оръжие на Украйна.

Не за първи път чувам, че правителството ще падне. Нека да видим какво ще реши НС и вярвам, че ще намерим механизми, с които да се справим. В момента България няма нужда от нестабилност, а от работещо правителство", каза Бориславова.

"Да се отнасят с уважение и да се разбере, че да се тропа с краче и да се казва: "Това или нищо друго", не е приемливо, не подкрепям подобна визия".

За първи път имаме правителство, което дефинира с реални стъпки своята проатлантическа ориентираност, отчете още Бориславова.

Тя отхвърли възможността за правителство в състава на този парламент с участието на ГЕРБ-СДС, тъй като те не са показали готовност да бъдат част от промяната, от която има нужда българското общество.

"Мисля, че "Продължаваме промяната" сме дали категорично отговора на въпроса дали ще има второ правителство с участие на ГЕРБ, каквото и да е правителство в комбинация с ГЕРБ, няма как да седи на масата", каза началникът на политическия кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай