Вкараха премиера във Фантастична четворка. Кой я командва

Така западни медии определят влиянието на Путин

Вкараха премиера във Фантастична четворка. Кой я командва | StandartNews.com

В очите на западните медии България на практика подкрепя инвазията на Путин в Украйна, въпреки говоренето от страна на властта у нас.

Този дисонанс вече носи имиджови вреди за страната.

Италианският портал Formiche.net излезе с доста интересна статия, в която присъствие има България и премиера Кирил Петков.

Статията става дума за европейските лидери, които пряко или косвено подкрепят инвазията на Владимир Путин в Украйна, предаде Бургас24.Личностите, на които се обръща внимание като поддръжници на Путин, са Виктор Орбан (премиер на Унгария), Александър Вучич (президент на Сърбия), Едуард Хегер (премиер на Словакия) и Кирил Петков.Според автора на статията Унгария и Сърбия са истинските европейски бастиони на Путин, закрепени от все по-ясното лично и политическо разбирателство между Орбан и Вучич. Към тях обаче се присъединяват още две държави от региона: България и Словакия.

В София войната, която е близо до  българските граници на Черно море, се превърна в земетресение за правителството на либерала Кирил Петков. В края на февруари той трябваше да уволни министъра на отбраната - Стефан Янев. Янев отказа да употреби думата война в конфликта между Русия и Украйна, а се позоваваше на думите на Путин, че това е "военна операция", пишат в материала.В статията пише още, че Кирил Петков хем гласува в подкрепа на санкциите на ЕС срещу Русия, но се и противопоставя на изпращането на оръжие в Киев и забраната на вноса на енергия от Москва.Петков е описан като колеблив лидер.

Най-вече относно другата ключова игра в сблъсъка между ЕС и Русия: дали да се поддаде или не на искането за изнудване на Путин да плаща вноса на газ в рубли. Повечето страни от ЕС вече отговориха "не, благодаря", докато в София все още цари неяснота.

Това е знак. че в България, руското лоби прозира в правителството. А тези противоречия са в полза единствено на Русия.Заключението на материала е особено интересно - "Путин може би си е намерил новата "Фантастична четворка“, от която той се нуждае".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай