Вицепремиер се закани! Кой скоро щял да управлява

Коментар на Калина Константинова за изборите

Вицепремиер се закани! Кой скоро щял да управлява | StandartNews.com

Вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова заяви в студиото на „Събуди се”, че от „Продължаваме Промяната” са абсолютно уверени, че ще спечелят предсрочните парламентарни избори.

„Предвид факта колко бързо стартира всичко миналото лято, колко неподготвени бяхме, неопитни в това, което ни предстои, кампания не бяхме правили. И на мускул, ентусиазъм и любов към каузата успяхме да спечелим изборите. Сега сме доста обиколки напред”, подчерта тя.

На въпрос дали ПП ще се яви на вота самостоятелно, или с „Демократична България”, Константинова каза: „Такова категорично решение не е взето. Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия”, уточни Константинова.

Тя посочи, че е недвусмислено ясно, че ще управляват заедно с ДБ. И каза: „Изключително съм щастлива, че виждам тази мобилизация на енергията за промяна, за нещо различно. Че всички изведнъж виждат, че това е правилният подход в работата - безмилостна, безжалостна борба с корупцията”.

Тя засегна седемте танкера със синьо гориво, което кабинетът „Петков” е осигурил. „Те спокойно ще помогнат на България да премине през зимата, на цени с 30 долара по-ниски от средноевропейските”, уточни Константинова. И посочи, че служебното правителство трябва да осигури инфраструктурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай