ВИП трансфер! Знаково лице на БСП отиде при Янев

Бивш червен депутат е лица на Български възход

ВИП трансфер! Знаково лице на БСП отиде при Янев | StandartNews.com

Политическите ВИП трансфери преди изборите продължават. Знаково лице на БСП се оказа острие на Стефан Янев в Пловдив.  Изненадващо като представител на "Български възход" на обявените от кмета  Здравко Димитров консултации за секционните избирателни комисии се появи заявен бившият червен депутат Георги Търновалийски, съобщи "Марица.

59-годишният икономист беше сред най-близките на бизнесмена Георги Гергов, докато той оглавяваше градската организация на БСП.  След това Търновалийски се включи активно в опозицията срещу Нинова, което доведе до изключването му от Националния съвет на партията.

Преди да седне на депутатската банка възпитаникът на Търговската гимназия оглави НАП-Пловдив през 2006 г. , а 4 години по-късно стана заместник-кмет по евроинтеграцията и социалната политика в екипа на тогавашния градоначалник Славчо Атанасов.

На местните избори през 2011 г. Търновалийски беше кандидат на БСП за кмет на Пловдив, но не успя да стигне до балотаж. Зад гърба си той има опит и като общински съветник и за зам.-председател на Общинския съвет.

През 2014 г. Търновалийски беше назначен за зам.-министър на финансите в кабинета на Пламен Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай