Виолета Комитова шокирана от светците в парламента и депутатското кафе

Ние нямаме червени линии, просто не бяхме канени на разговори, каза депутатът от "Български възход"

Виолета Комитова шокирана от светците в парламента и депутатското кафе | StandartNews.com

Всеки може да прави каквито иска проверки в държавата. За 22-а година не знам какво се строи. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият служебен регионален министър и депутат от „Български възход“ Виолета Комитова по повод искането на ГЕРБ за проверка на пътищата. За 21 г. когато бях регионален министър над 3000 обекта с национално и европейско финансиране не са били спирани.

Излезе информация, че е положен само 7 км асфалт. Защо пътните фирми не стачкуват, не знам. Авансовите плащания по „Хемус“ са теза, в която си защитават 1 млрд. лева предварително раздадени без разрешение. Но видяхте, че някои от парите бяха намерени в чували, други по други строежи. Значи не са били за строеж. Няма как без разрешително за строеж да купиш чакъла.

В парламента аз, знаете, за първи път сме там, бях много шокирана. Всеки ден декларации в стил монолог на една монахиня. Хора, които са управлявали над 10-15 години – светец до светец и аз, грешницата, стоя там и се чудя къде да се скрия. Аз най-грешната депутатка, плюс цинизма и обидите. Кафето 62 ст., извън парламента 3 лева, при студентите 1,5 лв., ние бедните депутати нямаме повече от 60 стотинки.

Всичко това доведе до един ялов парламент, който не успя да си свърши основната задача – да състави правителство. Формулата за правителство е от три елемента – диалог, взаимодействие и съгласие и разбирателство. Партиите, техните лидери, не можаха да преодолеят егото си и егоизма си и затова няма правителство.

Ще се кандидатирам, разбира се, ако партията иска. Ние вярваме, че сме в НС, за да помагаме на всички граждани. Няма да е голяма драма, ако ние не влезем в парламента. Ще е драма, ако партиите не предприемат нов подход, каза бившият министър на регионалното развитие.

Ние нямаме червени линии, просто не бяхме канени на разговори. Ще говорим в същия дух, да се спре омразата и личното его, да търсим общите теми. Не мога да кажа към кого клоним, ние искаме да сме консервативна партия, която защитава националния интерес.

Половината парламент много иска мир, не е нужно да го казваме, другата половина много иска да има война. Без значение кой ще е победител, ние ще видим една разрушена Украйна и една Русия в 10-годишна рецесия. Нашият национален интерес е да защитим българските граждани и бизнес от щетите, които тази война ни причини, каза Комитова, пише "Факти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай