Виолета Комитова кандидат за кмет на София?

Група граждани я увещавали да издигнат кандидатурата й

Виолета Комитова кандидат за кмет на София? | StandartNews.com

Кандидатурата на ексслужебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова вероятно ще бъде издигната в предстоящите местни избори за кмет на столицата. Това се разбра от нейно участие в БНТ. 

Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група граждани, които я потърсили и я увещавали да създадат инициативен комитет за издигане на нейната кандидатура. Тя ги питала защо и от разговорите станало ясно, че много я харесвали и одобрявали дейността й като служебен министър, обясни самата Комитова. Тя обаче заключи, че това е в бъдещето и не било сега на дневен ред да се говори за местните избори, но допусна, че те можело и да се проведат предсрочно.

Коя е Виолета Комитова? 

 Бившият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството е дългогодишен преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Тя е известна по-скоро като автор на разработки по урбанизъм, градоустройство и промишлена архитектура. Носител е на много награди от архитектурни конкурси. Комитова веднъж вече участва в служебно правителство, назначено от Румен Радев - това на Огнян Герджиков. В него тя беше заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Единствените й публични изяви тогава бяха свързани с критики срещу току-започналата тогава - през 2017 г., национална програма за саниране. Не е известно Комитова да членува в партия. Член е на две браншови организации - Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите в България. Комитова има обща фирма с дъщеря си Гиляна, основана през 2009 г. Тя е получател на европейско финансиране по Програмата за развитие на селските райони, с което са изградени две къщи близнаци в Поморие, които да се използват като къщи за гости, пише Actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай