Вторник,

Виолета Комитова кандидат за кмет на София?

От: Стандарт -
301
Виолета Комитова кандидат за кмет на София?
A
A
A

Кандидатурата на ексслужебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова вероятно ще бъде издигната в предстоящите местни избори за кмет на столицата. Това се разбра от нейно участие в БНТ. 

Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група граждани, които я потърсили и я увещавали да създадат инициативен комитет за издигане на нейната кандидатура. Тя ги питала защо и от разговорите станало ясно, че много я харесвали и одобрявали дейността й като служебен министър, обясни самата Комитова. Тя обаче заключи, че това е в бъдещето и не било сега на дневен ред да се говори за местните избори, но допусна, че те можело и да се проведат предсрочно.

Коя е Виолета Комитова? 

 Бившият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството е дългогодишен преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Тя е известна по-скоро като автор на разработки по урбанизъм, градоустройство и промишлена архитектура. Носител е на много награди от архитектурни конкурси. Комитова веднъж вече участва в служебно правителство, назначено от Румен Радев - това на Огнян Герджиков. В него тя беше заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Единствените й публични изяви тогава бяха свързани с критики срещу току-започналата тогава - през 2017 г., национална програма за саниране. Не е известно Комитова да членува в партия. Член е на две браншови организации - Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите в България. Комитова има обща фирма с дъщеря си Гиляна, основана през 2009 г. Тя е получател на европейско финансиране по Програмата за развитие на селските райони, с което са изградени две къщи близнаци в Поморие, които да се използват като къщи за гости, пише Actualno.com


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички