Викат полиция за обида към премиера

Изгониха със скандал общинар от сесията в Бургас

Викат полиция за обида към премиера | StandartNews.com

Бургас.  Общинският съветник Валентин Касабов от НФСБ беше изведен с полиция от местния парламент, след като обиди премиера Бойко Борисов. Екшънът се разигра в Бургас,  по време на сесията във вторник.

"Простотията идва от първоизвора Бойко Борисов, а не от нас", заяви Касабов в залата и окончателно вбеси председателката на съвета Снежина Маджарова. Тя му направи официално трета по ред забележка от началото на заседанието и съгласно правилника отстрани съветника Касабов от заседанието. Тъй като опозиционерът отказа да напусне, Маджарова повика полиция, която го изведе принудително.

Повод за изявлението на Касабов стана груба забележка от страна на съветничката от ГЕРБ Илияна Гъбева, която нарече опозиционните съветници тъпи и елементарни.

Малко по-рано пък зародишът на скандала тръгна заради настояване от страна на съветниците от НФСБ в сесията да бъде включена точка за разцепената църква "Св.св. Кирил и Методий" и сградата на филхармонията следствие градежа на подземен паркинг в района.

Предложението обаче бе отхвърлено. Последва ново искане, този път от партия СЕК, да бъде намалена местната такса за смет за фирмите от 11,5 на 8,5 промила, но докладната също не бе включена в дневния ред.  Драмите в местния парламент на Бургас продължиха, след като 16 общински съветници от НФСБ, БСП и СЕК внесоха искане за оставка на председателката на общинския съвет Снежина Маджарова. Те я обвиниха, че отхвърля всички опити за докладни на опозиционните партии и защитава единствено интересите на мнозинството от ГЕРБ.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай