Събота,

Вигенин с позиция защо Конгресът отхвърли оставката на Нинова

От: Стандарт -
2429
Вигенин с позиция защо Конгресът отхвърли оставката на Нинова
A
A
A

На Конгреса преценихме ситуацията в страната и ролята на БСП затова да имаме социален бюджет. Отхвърлихме оставката на Корнелия Нинова, за да не се занимаваме следващите два месеца с лидерския въпрос. Тази позицията изрази пред БНТ Кристиан Вигенин, който смята, че БСП е социалният стълб в управлението.

 "Конструктивна роля в управлението – това е важното. Делегатите проявиха мъдрост. Кандидатурата на Корнелия Нинова предизвести изхода" - така той обясни, че кандидатурата на Крум Зарков не е получила необходимата подкрепа

."Крум Зарков беше 4 години в БСП, кога разбра, че лидерът е проблем. Подавам му ръка да се върне, защото е член на БСП в парламента". По думите на Вигенин фиксацията в Нинова не води до съществените леви политики, за които БСП настоява от години, когато беше в опозиция.

"Лидерът на партията не може да е единственият проблем. Няма ги инициативите в БСП, ние сме екипна партия. Сега има чуваемост да променяме посоката и то с аргументи" - натъртвайки, че се прави лява политика и това е видимо в най-социалния бюджет, който обяви вицепремиерът Асен Василев.

БСП и президентът са изразители на промяната. Има напрежение, но това е нормално - обобщи Кристиан Вигенин от БСП след проведения Конгрес, и как събитието съвпадна с встъпването на длъжност на президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова за втория мандат. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички