Виден бесепар стресна! Колко е политическият боклук?

Какво каза Александър Маринов за тази крилата фраза

Виден бесепар  стресна! Колко е политическият боклук? | StandartNews.com

Много отдавна са опитите да бъде завладяна съдебната система от политически и икономически кръгове. Би трябвало да се изчака как ще се произнесе Конституционният съд (КС) за двете искания на главния прокурор.

Ако се окаже, че КС се произнесе и каже, че са допустими и се приеме, че промените не съответстват на Конституцията, тогава може отново да обвинят президента, че е нарушил Конституцията. Това коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ Александър Маринов, политолог и доскорошен съветник на служебния премиер Гълъб Донев. 

Според него, даде ли се ход на делото по жалбата на главния прокурор Иван Гешев в Конституционния съд, никакви действия не могат да бъдат предприемани по него.

"Създава се впечатление, че това бързане има някакви други мотиви, а не възстановяване на нормалната работа на съдебната власт", поясни Маринов. 

Той коментира и фразата "политически боклук", която според него е неуместна, независимо дали е казана в състояние на афект или не. "Но, ако за такива фрази се прекратяваха мандати, половината Народно събрание трябваше да бъде навън.

Много български политици не трябваше да бъдат допускани да припарят до властта. Трябва да се прецени дали това е единственото и толкова тежко провинение, но това е в правото на ВСС", каза Александър Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай