Виден бесепар скочи на Радев. Обвинението

Александър Симов с остра позиция за ситуацията

Виден бесепар скочи на Радев. Обвинението | StandartNews.com

"Факт е, че към момента не мога да приема отказа на Румен Радев да заеме страна в ясно очертания конфликт, който е или връщане на власт силите около Бойко Борисов и мрачното статукво, или макар и трудно, но да продължаваме и да опитваме да направим промени в България.

Не мога да приема и заплитането в този абсолютно фалшив курс, че има неясни опити за убеждаване на депутати. ." Това заяви народният представител от “БСП за България” Александър Симов в ефира на БНТ.

"Сегашното управление никога не е било подчинено на разбирането няма ляво-няма дясно. Стана ясно, че само с леви мерки може да се постигнат леви резултати и благодарение на БСП беше реализиран най-социалния бюджет, който сме имали по времето на прехода", каза още Симов за управлението и мерките на левицата.

По думите му за БСП не било никак лесно решението за участие в това управление, защото е наистина трудно социалистите да се впишат в коалиция съставена от толкова много антагонистични помежду си партии.

"Когато анализирахме дали трябва да участваме в управлението, решихме, че при сегашната ситуация е необходимо в правителството да има социален вектор.

Твърдя, че през последните 6 месеца отстоявахме нашата социална политика и основната роля на БСП е хората да се почувстват защитени в окото на бурята", допълни народният представител от левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай