Виден бесепар с безпощадна атака към СЕМ

По времето на ГЕРБ там било ненормално положение

Виден бесепар с безпощадна атака към СЕМ | StandartNews.com

„СЕМ има нужда от реформа. Сега имаме шанс да поправим малко нещата. Поставям си въпроса дали в този си вид той е необходим – това е един паразитен орган, който не работи и в определени моменти служи като репресия върху определени медии, може да унищожи всеки с глоби.“ Това заяви народният представител от БСП Александър Симов от парламентарната трибуна.

„По никакъв начин не мога да приема ГЕРБ, която 12 години грубо кадрува в СЕМ, която слагаше кадри с дипломи 3.89, сега да ми държи моралната претенция за това какво ще се сложи“, каза още Симов във връзка с приемането на процедурни правила за предлагане на кандидати за членове на Съвета за електронни медии.

„При всички положения ще е по-добро, който и да сложим за член на СЕМ. Нещата малко ще се подобрят, защото предишната ситуация беше ненормална“, каза още депутатът от левицата.

По думите му реформа в обществените медии не просто не се е случила, а сме станали свидетели на това как обществените медии се превръщат в придатък на партия ГЕРБ. „Видяхме обществена телевизия, която слугуваше на ГЕРБ по всякакъв начин. Сега това няма как да се случи“, категоричен бе той.

Според Александър Симов най-голямата сила на това мнозинство е, че вътре в него има сила – нещо, което при ГЕРБ никога не е имало. „Ние знаем как да дискутираме помежду си, не сме съгласни винаги, но точно това е гаранцията, че демокрация сега ще има, а няма да има желязната кубинка, която видяхме преди“, заяви социалистът.

„В последните 5 години, когато сме питали многократно за свобода на словото, тогава СЕМ ни се смееше“, допълни по темата Иван Ченчев, зам.-председател на парламентарната група на "БСП за България" и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

„СЕМ отвърна със смях на всяко едно наше питане и каза, че не е в техните прерогативи по никакъв начин да решават въпроси за свобода на словото. Кое е в техните прерогативи?“, попита депутатът от левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай