Веселин Вучков с трима заместници в министерството

Веселин Вучков с трима заместници в министерството | StandartNews.com

София. Красимир Ципов, Филип Гунев и Цвятко Георгиев ще бъдат заместник-министри в Министерство на вътрешните работи. Днес Вучков представи официално политическия си кабинет.

Ципов ще отговаря за процеса на нормотворчество, писане на закони и подзаконови нормативни актове и връзка с парламента, той ще поеме в близките дни обща координация във връзка с миграционната политика, съобщи Вучков, цитиран от Фокус.

Гунев ще е заместник-министър на вътрешните работи, който ще отговаря за социалното партньорство в МВР, председател на Съвета за социално партньорство, международното сътрудничество, връзки с неправителствения сектор.

Георгиев пък ще отговаря за планирането и управлението на бюджета във вътрешното министерство и за ръководството на обществените поръчки в министерството.
Началник на политическия кабинет ще бъде Златко Тодоров.

Любомила Станиславова е избрана за парламентарен секретар на МВР.

„Още миналия понеделник очертах предварителния профил на хората, с които искам да работя. Предпочитах това да бъдат хора, които имат опит в областта на правото, службите за сигурност и МВР, имат представа за организационната структура на едно вътрешно министерство", обясни вътрешният министър при представянето на своя екип.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместник-главният секретар Георги Костов също присъстваха на срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай