Веселин Пенев: Не става въпрос за оттегляне

Веселин Пенев: Не става въпрос за оттегляне | StandartNews.com

София. Категорично не става въпрос за оттегляне, няма от какво да се притеснявам. Това каза областният управител на София-град Веселин Пенев пред журналистически след въпрос дали обмисля ще се оттегли от поста.

Попитан дали не трябва да се откаже от поста в името на компромис за мнозинството в НС, Пенев отвърна, че компромис било това, което той се опитвал да сподели по най-приятелски начин с колегите си, които продължавали да упорстват, съобщи БГНЕС.

Отдавам го на това, че Валери Симеонов има изключително кратък политически опит, реагира реактивно. Постави се в ситуация, в която всички се опитваме да му съчувстваме и правим всичко възможно да излезе по най-добрия начин от нея и да не продължава да настоява, че съмненията са някакъв повод за конкретни действия, от която и да е страна, каза Пенев.

Още повече, когато става въпрос за назначението на министър-председателя, който е извършил тези 2 назначения, които те оспорват, добави Пенев.

Съветвам колегите си да пренасочат усилията си към далеч по-градивни неща, а не до това да бъдат сведени нещата до личностни взаимоотношения и обвинения, които нямат никаква принципна основа или фактологическа основа, заяви той. По думите му от 1989 г. се занимава активно с политическа дейност, създавайки първия синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа".

Минал съм през всички стъпала на консултантската политическа дейност. Сега по този лековат начин да се свеждат нещата до проблеми, свързани с една или друга персона, е несериозно, каза още той.

Пенев е и зам.-председателят на Народната партия "Свобода и достойнство" с лидер Корман Исмаилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай