Неделя,

Вендетата продължава: Позитано потвърди наказанието на Паргов

От: Агенция Стандарт -
1022
Вендетата продължава: Позитано потвърди наказанието на Паргов
A
A
A

Със 125 гласа За, 41 Против и 2 въздържали се, Националният съвет на БСП наложи на члена на НС на БСП Калоян Паргов наказание - временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Паргов е освободен от длъжността председател на Градската организация на БСП-София.

По-рано през деня младежите от БСП – София се обявиха в подкрепа на Калоян Паргов.

"Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП", заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов. По думите му постоянно е съществувало такова подозрение.

„Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП - София и свършената работа“, обясни той.

Според него тази атака ще дестабилизира организацията, след като през 2019-та година на местните избори БСП – София получи много добра оценка за резултатите – удвоен и отгоре броя на общинските съветници и само 20 000 купени гласа разделиха кандидата им за кмет от победата.

„При тези факти, колко състоятелни да са обвиненията в колаборация с ГЕРБ“, пита Паргов.

Той припомни едно гласуване през същата 2019 година на депутати от групата на БСП в подкрепа на Сотир Цацаров при избора му за председател на КПКОНПИ. Тогава повече от една трета от народните представители от „БСП за България“ гласуваха "За". А имаше официално партийно решение Цацаров да не бъде подкрепян.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички