Великденски добавки от депутатски заплати

Великденски добавки от депутатски заплати | StandartNews.com

София. Добавките към пенсиите за Великден може да дойдат от икономиите на парламента за миналата година. Те са в размер на 27 млн. лева, показа отчетът на Народното събрание. Оттам уточняват, че заседания не е имало малко повече от два месеца. За този период са били спестени близо два милиона лева.

 

От икономии на парламента са били платени добавките към пенсиите за Коледа. Парите са спестени от неосъществения ремонт на бившия партиен дом.

 

"Възможно е и сега икономисаните пари да отидат за планираните бонуси за пенсионерите за Великден. Все още обаче не са водени подобни разговори", довериха депутати от левицата пред "Стандарт".

 

Преди дни премиерът Пламен Орешарски изрази надежда, че ще се намерят пари за най-бедните пенсионери. Планираните разходи за миналата година са били 53 млн. лева, а реализираните икономии са били в размер на 52%. От 21 май до 30 ноември са били спестени и 400 000 лева от депутатски заплати заради отсъствия. Голяма част от сумата е икономисана от възнагражденията на представителите на ГЕРБ, показва справка, изготвена за "Стандарт" преди време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай