Възстановяват школата по публични финанси

Възстановяват школата по публични финанси | StandartNews.com

София. Правителството възстанови статута, функциите и дейността на Школата по публични финанси като част от структурата на Министерството на финансите и одобри допълнителни разходи по бюджета на МФ за 2014 г, съобщи пресслужбата на правителството.

Средствата в размер 14 600 лв. са планирани в централния бюджет и са предназначени да обезпечат дейността й.
Школата е създадена като специализирано звено към МФ през 2003 г. През юли т. г. беше закрита, а дейността й премина към Института по публична администрация. Школата по публични финанси има дългогодишна практика и утвърдени резултати като звено в Министерството на финансите, което на базата на анализ на нуждите от обучение в публичния сектор разработва и предоставя специализирано професионално обучение в областта на бюджета и публичните финанси.

Възстановяването й ще позволи на Министерството на финансите да продължи да прилага добрата европейска практика за предоставяне на безплатно и достъпно обучение в областта на бюджета и финансовото управление и ще подпомогне изграждането на практически умения, компетентност и квалификация, необходими за функционирането на модерна и качествена администрация.

Реализирането на приоритетите и целите на фискалната политика при управление на публичните ресурси обуславя необходимостта от постоянното повишаване на професионалната компетентност и квалификация на администрацията в областта на бюджета и публичните финанси. Новото национално и европейско законодателство в областта на бюджета и публичните финанси също е предизвикателство и обуславя необходимостта от провеждане на обучения по програма, разработена и координирана в рамките на Министерството на финансите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай