Важно от Костадинов за референдума за еврото. Ще го има ли

Доносниците ще се опитат да спрат референдума против еврото, каза Костадин Костадинов

Важно от Костадинов за референдума за еврото. Ще го има ли | StandartNews.com

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отправи призив в социалните мрежи, че ще отстоява борбата за свикване на референдум за или против приемане на еврото. По думите му подписите вече са преброени и референдум трябва да има. "Пропагандната машина започва да тръби, че този референдум е незаконен, че той не трябва да бъде гласуван. Те ще пуснат донос в Конституционния съд, с който ще искат този референдум да не се състои, иначе казано те ще продължават да задълбочават преврата", заяви лидерът на "Възраждане". 

"На нас няма да ни остане друго средство освен физическата съпротива, защото когато правото се превърне в безправие съпротивата е задължителна, каза още Костадин Костадинов в своето видеобръщение към симпатизантите на патрията. "Надявам се събитията, които ще се включат оттук насетне да отворят очите на нашите сънародници, защото следващото нещо, което ще искат да направят, освен да ни вкарат в еврозоната, за да могат да откраднат нашите спестявания, за да могат да ни унищожат като държава е да вкарат България във войната в Украйна", каза още Костадинов. 

Припомняме, че подписката на "Възраждане" за референдум за или против еврото прескочи законовия предел от 400 000 гласа, с който Народното събрание би трябвало да вземе решение дали той да се организира. Проверката на ГРАО на папките с 603 356 подписа обаче е посочи известен брой неточни записи - неверни и непълни имена, ЕГН-та, както и данни на хора, които въобще нямат място в подписка за референдум. До момента няма официални позиции на партиите дали биха оспорили допустимостта на въпроса, който ще бъде зададен на референдума, но изискването е поне една пета от депутатите (48 души) да внесат такава жалба. Право да сезират Конституционния съд имат и Министерският съвет, върховните касационен и административен съд и главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай