Валят жалби срещу селски кметове

Валят жалби срещу селски кметове | StandartNews.com

Стара Загора. Четири идентиччни жалби слещу присъствието на кметски наместници от няколоко старозагорски села пред избирателните секции са получени в раййонната избирателна комисия, съобщи шефът й Таньо Брайков.

Според жалбоподателите от коалиция „БСП – Лява България" тяхното с нищо необосновано мотаени пред секциите влияело на избирателите. От РИК са обърнали внимание на селските първенци да не застояват пред местата за гласуване. По друга жалба се, оказало че има втора роднинска двойка – пак майка и дъщеря, в друта избирателна секция в областния град. Дъщерята е била освободена и комисията е продължила работа в намален състав. Общо 9 са постъпилите жалби в районната избирателна секция до обяд, но повечето били за незначителни нарушения.

Избирателната активност до 13 часа в Старозагорско продължава да е сред високите. Гласували си общо 77 872 хдуши или 25,40 на сто от всички гласоподаватели. Отличниц е селската олщина, в коятобюлетини са пуснали 44, 43 на сто от избирателите. Над 30 на сто са гласували и в още няколко старозагроски общини - Гълъбово - 35,01 на сто, Николаево – 34, 20 на сто, Раднево – 31,67 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай