Вълчев: ДСБ не ни обича, защото свалихме Костов

Вълчев: ДСБ не ни обича, защото свалихме Костов | StandartNews.com

В ДСБ недолюбват ДБГ, защото в партията част от хората са свързани с НДСВ и с управлението, което замени управлението на Иван Костов. Това става ясно от интервю за Епицентър.бг на Даниел Вълчев от Движение "България на гражданите". Помолен за коментар на мнението, че ДСБ не харесва партията на Меглена Кунева, и смята, че не е достатъчно дясна, Вълчев отговаря: "Истината е по-различна. Част от хората в ДБГ сме свързани с НДСВ и с управлението, което замени управлението на Иван Костов. Това е причината никога да не можем да бъдем признати за десни. Ние свалихме Костов от власт".

Вълчев смята също така, че положението в РБ е като в "един организъм, който е вдигнал температура".

"Има очевидно някакъв проблем, има инфекция, но щом има температура, значи има и антитела. Надявам се да има някакво желание тази формация да бъде запазена". Вълчев критикува действията и поведението на ДСБ и това, че са поставили партньорите си пред свършен факт.

"Можехме заедно да обсъдим темите, а не да бъдем поставени пред свършен факт. Политиката на свършените факти е огромен проблем. Не може да научаваме от медиите или от трибуната, че партньорът ни има някаква рязка позиция. Ако те твърдо са решили да са в опозиция, правилно е да нямат никакви представители в изпълнителната власт. Другото не е почтено", смята още Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай