Понеделник,

US пенсии за българи в САЩ

От: Администратор -
US пенсии за българи в САЩ
A
A
A

Стажът за пенсия у нас да се признава и в САЩ. За това ще преговарят премиерът Пламен Орешарски и американският помощник държавен секретар Виктория Нюланд утре, научи "Стандарт".

"Ако успеем да подпишем социалната спогодба с Америка, доста нашенци зад океана може да се радват на добри старини", коментираха депутати от социалната комисия в парламента. Те припомниха, че подобно споразумение имаме с Канада. То влезе в сила от 1-ви януари и засегна 50 000 българи. Освен спогодба за признаването на стажа Орешарски и Нюланд ще говорят за инвестиционния климат у нас и последиците от бежанската вълна. 7-те мерки, които страната ни ще предприеме заради кризата в Украйна ще бъдат докладвани на Виктория Нюланд утре.

Дясната ръка на Барак Обама е на еднодневно посещение у нас и в рамките на работната си визита тя ще има срещи с премиера Пламен Орешарски, с външния министър Кристиан Вигенин и с граждански организации. Водеща тема сред разговорите й ще бъде ситуацията в Киев. Сред акцентите ще е сътрудничеството ни с НАТО в контекста на украинската криза. По време на визитата Виктория Нюланд ще се фокусира и върху диверсификацията на енергийните доставки с цел намаляване на зависимостта от Русия.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички