Ултиматумът изтече! Заговори се за празна папка в 15 часа

Все повече партиите говорят за избори

Ултиматумът изтече! Заговори се за празна папка в 15 часа | StandartNews.com

Ултиматумът на Мария Габриел към ПП-ДБ за краен срок на преговорите изтече. В 12 ч. днес тя трябваше да е при президента Румен Радев, за да отчете изпълнение на мандата за правителство или да върне празна папка. Така заяви ГЕРБ вчера, след като Габриел два пъти обяви след срещата при Румен Радев, че 7-дневният срок за отчет на мандата е прекалено дълъг за нея. 

От партията на Борисов дадоха на ПП-ДБ 24 часа за решение ще има или не правителство. Условието бе "Продължаваме промяната - Демократична България" да приемат ГЕРБ като равноправен партньор в кабинета и да подпишат едновременно и споразумението за властта, и приложение 1 към него, което включва списъка с министри. ПП-ДБ обаче се заинатиха и отказаха да се разделят с военния министър Тодор Тагарев и с енергийния Румен Радев.

В 12 ч. Мария Габриел не отиде на "Дондуков" 2. Вместо това от преговорните екипи долетя новината, че разговорите са ударили на камък заради ината на "Промяната" и че все повече се приближаваме към избори.

ГЕРБ и ПП-ДБ не са постигнали съгласие и мандатът ще бъде върнат неизпълнен от Мария Габриел, съобщиха източници от партийни централи в двете коалиции. Очаква се това да стане в 15 часа днес. За тогава е насрочена среща при президента Румен Радев.

Ще има и официални изявления от двете коалиции. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай