Улица в турската община Мендерес ще се казва Момчилград

Илкнур Кязим с поредица срещи в Измит и Мендерес

Улица в турската община Мендерес ще се казва Момчилград | StandartNews.com

Улица в турската община Мендерес, област Измир, ще носи името Момчилград. Това стана ясно след срещата на кмета на Момчилград г-жа Илкнур Кязим с гладоначалника на Мендерес Мустафа Каялар, съобщи пресцентърът на ДПС.

Кязим имаше срещи днес в Измит и Мендерес.Тя е част от делегацията на ДПС, водена от лидера Мустафа Карадайъ, която е на посещение в Турция. В нея влизат още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, народният представител Байрам Байрам и представителят на ДПС за Измир Исмаил Ватансевер. Политиците от ДПС имаха срещи в Измир, по време на посещението си ще участват в ифтари в Измир и Чорлу.

Г-жа Илкнур Кязим се срещна с кметовете на две побратимени на Момчилград общини – Измит и Мендерес(Измир).

С кмета на побратимената община Измит г-жа Фатма Каплан обсъдихме възможностите за подобряване на сътрудничеството помежду ни. И двете страни изразихме готовност да търсим начини за ефективно партньорство между Момчилград и Измит, каза г-жа Илкнур Кязим. Тя покани г-жа Фатма Каплан и  екипа й да гостуват в Момчилград по време на 13-ата Международна среща на момчилградчани под надслов "Момчилград винаги в сърцето ми", която тази година ще се проведе от 25 до 30 юли.

На срещата присъстваха народният представител от ДПС Байрам Байрам, председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер и Кадрие Топалоглу, наша изселничка от Бургас и служител в Община Измит. Сърдечно благодаря на г-жа Каплан и екипа й за топлото посрещане и гостоприемството, каза кметът на Момчилград.

С побратимената община Мендерес имаме много допирни точки във визиите ни за развитие на общините. С кмета г-н Мустафа Каялар поставихме като приоритет развиването на двустранните отношения, които да бъдат от полза за подобряването на обществения живот на жителите на Мендерес и Момчилград, съобщи по-късно г-жа Илкнур Кязим.

Мендерес е сред общините с най-много изселници от Момчилград в Република Турция. И двете страни заявихме, че се стремим да подобряваме непрекъснато административното обслужване и електронните услуги с цел да облекчим гражданите. Тема на разговор бе и реализирането на инфраструктурен проект в Мендерес, след чието приключване улица ще носи името на Момчилград, каза г-жа Кязим. Тя покани Мустафа Каялар и екипа му също да се включат в ата 13-та Международна среща на момчилградчани в края на месец юли.

На работната среща участие взеха още народният представител от ДПС Байрам Байрам и председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер. Ролята на ДПС в 47-ото Народно събрание, както и внесените законопроекти от парламентарната група на Движението в различни сфери бяха част от разговорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай