Вторник,

Улица в турската община Мендерес ще се казва Момчилград

От: СТАНДАРТ -
1717
Улица в турската община Мендерес ще се казва Момчилград
A
A
A

Улица в турската община Мендерес, област Измир, ще носи името Момчилград. Това стана ясно след срещата на кмета на Момчилград г-жа Илкнур Кязим с гладоначалника на Мендерес Мустафа Каялар, съобщи пресцентърът на ДПС.

Кязим имаше срещи днес в Измит и Мендерес.Тя е част от делегацията на ДПС, водена от лидера Мустафа Карадайъ, която е на посещение в Турция. В нея влизат още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, народният представител Байрам Байрам и представителят на ДПС за Измир Исмаил Ватансевер. Политиците от ДПС имаха срещи в Измир, по време на посещението си ще участват в ифтари в Измир и Чорлу.

Г-жа Илкнур Кязим се срещна с кметовете на две побратимени на Момчилград общини – Измит и Мендерес(Измир).

С кмета на побратимената община Измит г-жа Фатма Каплан обсъдихме възможностите за подобряване на сътрудничеството помежду ни. И двете страни изразихме готовност да търсим начини за ефективно партньорство между Момчилград и Измит, каза г-жа Илкнур Кязим. Тя покани г-жа Фатма Каплан и  екипа й да гостуват в Момчилград по време на 13-ата Международна среща на момчилградчани под надслов "Момчилград винаги в сърцето ми", която тази година ще се проведе от 25 до 30 юли.

На срещата присъстваха народният представител от ДПС Байрам Байрам, председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер и Кадрие Топалоглу, наша изселничка от Бургас и служител в Община Измит. Сърдечно благодаря на г-жа Каплан и екипа й за топлото посрещане и гостоприемството, каза кметът на Момчилград.

С побратимената община Мендерес имаме много допирни точки във визиите ни за развитие на общините. С кмета г-н Мустафа Каялар поставихме като приоритет развиването на двустранните отношения, които да бъдат от полза за подобряването на обществения живот на жителите на Мендерес и Момчилград, съобщи по-късно г-жа Илкнур Кязим.

Мендерес е сред общините с най-много изселници от Момчилград в Република Турция. И двете страни заявихме, че се стремим да подобряваме непрекъснато административното обслужване и електронните услуги с цел да облекчим гражданите. Тема на разговор бе и реализирането на инфраструктурен проект в Мендерес, след чието приключване улица ще носи името на Момчилград, каза г-жа Кязим. Тя покани Мустафа Каялар и екипа му също да се включат в ата 13-та Международна среща на момчилградчани в края на месец юли.

На работната среща участие взеха още народният представител от ДПС Байрам Байрам и председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер. Ролята на ДПС в 47-ото Народно събрание, както и внесените законопроекти от парламентарната група на Движението в различни сфери бяха част от разговорите.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички