Украинска делегация пристигна у нас, ето къде отиде

У нас са дошли представители на правителството и на отбранителната индустрия

Украинска делегация пристигна у нас, ето къде отиде | StandartNews.com

В България е екип експерти от Украйна, които в момента са на посещение в заводите "Терем", за да се запознаят с възможностите за ремонт на военна техника, съобщи заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов.

В делегацията са включени официални представители на правителството и на отбранителната индустрия на Украйна. Искат да видят какво е състоянието, какво може да се прави, така че изпълняваме решението на Народното събрание, уточни Божилов, цитиран от БНР.

По-рано този месец парламентът реши България да помогне на Украйна с ремонт на военна техника. Заместник-министърът потвърди, че помощта от каски и бронежилетки вече е изпратена към Украйна.

Пристигането на украинската делегация у нас бе предизвестена миналата седмица от Божилов. Тогава той изтъкна, че още от социалистическо време в България е изграждана най-голямата способност за ремонт на бронетанкова техника във Варшавския договор - системата на заводите "Терем". Имаме седем завода, които са специализирани в различни дейности. В "Терем" - Търговище се ремонтират танкове, бронирани машини. Там се модернизират и българските танкове в момента, посочи Божилов.

Според министъра имаме и хора, и капацитет за това, въпросът е какво ще иска Украйна.

Словакия вече е започнала ремонт на бронетанкова техника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай